Oproep focusgroep huisartsenopleiding

Wilt u graag deelnemen aan een studie om een prototype van een ePortfolio te ontwikkelen? In het kader van het SBO-‘SCAFFOLD’ project zal een prototype van een ePortfolio ontwikkeld worden om werkplekleren te ondersteunen dat voldoet aan de noden van alle betrokken partijen bij een stage binnen een gezondheidszorgopleiding.

Wie zoeken we?

Stagecoördinatoren, praktijkopleiders en huisartsen in opleiding.

Doel?

Om de huidige interacties in het kader van een stage binnen de huisarstenopleiding en het gebruik van ePortfolios en toetsing hierbij beter te begrijpen, zal een interdisciplinair onderzoeksteam (onderwijskunde en communicatiewetenschappen) drie focusgroepen organiseren: één voor stagecoördinatoren, één voor praktijkopleiders en één voor studenten. Deze zullen, gezien de COVID19 maatregelen, online plaatsvinden via de tool “FocusGroupIt”.

Hoe verloopt de studie?

Deze studie bestaat uit een online focus groep waarbij er op verschillende tijdstippen (om de 3 dagen) verschillende vragen zullen verschijnen waarvan u een melding krijgt. Op deze manier wordt de tijdsinvestering telkens gespreid en kan u op een moment dat voor u past, deelnemen aan de focusgroep. Het is steeds mogelijk om op voorgaande vragen te antwoorden en in interactie te gaan met andere deelnemers.

Wanneer?

De online focusgroepen zullen doorgaan 

  • Voor stagecoördinatoren van 2 juni t.e.m. 15 juni

  • Voor praktijkopleiders: tot nader order

  • Voor studenten 1 juli t.e.m. 14 juli

Wat krijg ik voor mijn deelname?

In ruil voor uw deelname krijgt u een waardebon voor de Fnac of kan u ervoor kiezen een bedrag te laten storten voor goede doelen die een belangrijke rol spelen in deze coronacrisis. Hoe actiever u bent, hoe meer u kunt verdienen of steunen!

  • Wanneer u reageert op 75-100% van de berichten ontvangt u een Fnacbon /bijdrage aan een goed doel t.w.v. 25 Euro.

  • Wanneer u reageert op 50-75% van de berichten ontvang u een Fnacbon/bijdrage aan een goed doel t.w.v. 15 Euro.

  • Wanneer u reageert op minder dan 50% van de berichten ontvangt u geen waardebon.

Hoe kan ik deelnemen?

Indien u wil deelnemen aan dit onderzoek, kunt u uw interesse aangeven via deze link: https://ghentunipss.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_38breokZUVMDpyt of de QR-code met uw gsm te scannen.

 

Ook indien u niet kan deelnemen aan deze focusgroepen, kan u via deze link uw interesse aantonen om mee te werken aan verder onderzoek ter ondersteuning van werkplekleren.
 

Vragen? 

Neem gerust contact op met dr. Anissa All (Anissa.All@UGent.be ; tel.  +329 264 97 79)